ILMASTONMUUTOS

Se että ilmasto voi hyvin, vaikuttaa meidän jokaisen hyvinvointiin tällä planeetalla.
Ihminen on kuitenkin jo monen vuoden ajan huonontanut omiaan ja muiden lajien mahdollisuuksia elää tällä planeetalla. Lisääntyneet ilmansaasteet vaikuttavat eniten ilmastonmuutoksen tapahtumiseen.

Ilmastonmuutos eli kasvihuoneilmiön voimistuminen aiheutuu ilmakehässä lisääntyneistä kasvihuonekaasuista, joita ovat mm. hiilidioksidi. Ilman kasvihuonekaasuja maapallolla ei olisi elämää, sillä kaasut muodostavat eräänlaisen peiton maapallon ympärille, joka estää osan auringonsäteilyn pääsystä pois takaisin avaruuteen. Ihminen on kuitenkin toiminnallaan lisännyt kaasujen määrää ilmakehässä hurjasti. Kun kaasujen määrä ilmakehässä kasvaa, myös "peitto" paksunee ja se estää yhä paremmin lämpösäteilyn karkaamisen avaruuteen. Tämä saattaa aluksi kuulostaa mahtavalta, varsinkin mielle suomalaisille, koska se lupaa lämpimämpiä ilmoja, mutta lopulta lämpötila nousisi niin paljon jotta elämämme täällä kävisi mahdottomaksi.

Maan lämpötilan nouseminen vaikuttaa moniin asioihin, aivan aluksi ilmasto menee sekaisin, kaikki erilaiset luonnonkatastrofit kuten hirmumyrskyt ja tsunamit lisääntyvät tämän takia. Jäätiköt sulavat, jolloin eläimiä jää kodittomiksi tai kuolee sukupuuttoon. Eläimet eivät myöskään pysty sopeutumaan ilmaston nopeaan muutokseen, joka muuttaa heidän elinalueitaan (kasvusto), ravintoaan (kasvusto, muut lajit) ja ilmastoa, jolloin suuriosa eläimistä on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Kuten vanha sanonta kuuluukin  "kaikki vaikutta kaikkeen", samoin myös yhden lajin kuoleminen sukupuuttoon vaikuttaa meihin kaikkiin, koska silloin jonkun ravinto on jo kadonnut.
Ilmaston muutos vaikuttaa myös ihmisiin kaikin puolin, kun elinolosuhteet muuttuvat köyhyys, nälänhätä, veden puute ja taudit lisääntyvät, "lämpöisessä on kaiken hyvä muhia".

Ilmastonmuutos on kuitenkin vielä estettävissä kun vain jokainen ottaa härkää sarvista kiinni, ja alkaa muuttamaan omia elintapoja ympäristöystävällisimmiksi.