Tiedemiehet ovat kovasti kiistelleet siitä onko ilmastonmuutoksesta oikeasti mitään haittaa. Osa tiedemiehistä on sitä mieltä että tällä hetkellä tapahtuva ilmaston lämpeneminen on vain tavallista lämpötilojen heittelyä mitä on sattunut maapallomme historiassa moneen otteeseen. Tämän asian kannalla olevat tiedemiehet ovat vakuuttuneet ettei tämä aiheuta mitään ongelmia, ja asia muuttuu ajan kanssa takaisin normaaliksi.

Suurin osa on kuitenkin sitä mieltä että ilmastonmuutos on uhka, koska kertaakaan maapallon historiassa ilmasto ei ole noussut näin nopeasti näin lyhyessä ajassa. Tämä lämpeneminen on jotain aivan uutta ja ennen kuulumatonta.

Kuten olemme huomanneet ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät jo nyt, eikö se ole silloin tarpeeksi hyvä syy uskoa että tämä on totta ja aiheuttaa ongelmia myös tulevaisuudessa.
Varmuutta siihen aiheutuuko tästä ilmaston lämpeneminen haittaa vai ei, ei saada ennen kuin se on jo tapahtunut, ja silloin ei ole enää mitään tehtävissä.
Eikö olisi viisaampaa siis ryhtyä, edes varmuuden vuoksi, toimiin silloin kun pelastautuminen on vielä mahdollista, vai haluammeko me kertoa mummoina ja paappoina lapsenlapsillemme, kuinka me tuhosimme heidän tulevaisuutensa täällä?